מזל דגים: 9 מתכונים למנות דג "במטבח של מירי"

חיה ספיר No Comments on מזל דגים: 9 מתכונים למנות דג "במטבח של מירי"

חודש אדר – מזל דגים: השפית מירי זורגר הגישה בתכנית השבועית "במטבח של מירי" תשעה סוגי מתכונים למגוון מנות דג ייחודיות ומפנקות במיוחד, לכבוד שבת קודש, וגם לקראת חג הפורים הקרב ובא | התכנית המלאה והמתכונים

13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

האזינו לתכנית המלאה:

 

פילה אמנון בפסטו

מצרכים

6 פילטים אמנון טריים  ללא עצמות

4 כפות רוטב פסטו

לרוטב פסטו

1 צרור פטרוזליה

8 שיני שום

1 1/2 כוסות צנוברים או קשיו לא קלוי

1 1/2 כוסות שמן זית

מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

הכנת הפסטו

את מצרכי הפסטו שמים במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה

הכנת הדג

אל קערה מעבירים 4 כפות רוטב פסטו ואת הפילטים של הדג ומערבבים היטב

טועמים ומתקנים תיבול

משהים כשעה במקרר

מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומניחים את הדגים בתבנית מרופדת בניר אפיה ואופים כ 40 ד' או עד להשחמה


פילה סיבס עטוף בבצק עלים

מצרכים

1 חב בצק עלים

מלית

1 דג לברק /סיבאס במשקל 1,200 מפולט ללא עור ועצמות

תיבול

1/3 כוס מן

מלח

פלפל 

למלית

500 גר' בייבי תרד

2 שיני שום כתושות

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

לציפוי הבצק

ביצה טרופה

אופן ההכנה

ראשית מכינים את המלית

מחממים מחבת עם מעט שמן מוסיפים את עלי התרד ואת השום הכתוש מתבלים במלח פלפל ומקפיצים כ 2 ד או עד שהעלים התכווצו

מסננים נוזלים ומצננים

פותחים את עלה הבצק ומניחים פילה דג מתבלים ומזלפים מעט שמן

מעל מניחים את עלי התרד ומעל פילה שיני מתבלים כנ"ל את הפילה השיני מכסים בפיסת בצק נוספת מהדגים ויוצרים צורת דג ללא הראש

מברישים בביצה ומצירים קשקשים וסנפירים 

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עד להשחמה

מגישים עם רוטב מונייר


פילה לברק בציפוי שערות קדאיף

מצרכים

4 פילטים לברק ללא עור ועצמות חתוך לרצועות בעובי חצי אצבע

לציפוי

2 ביצים

2 כפות קמח

2 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 כפות פטרוזליה קצוצה

500 גר' שערות קדאיף מופשרות

שמן לטיגון עמוק

להגשה -סלטון

2 כוסות אפונה קפואה מופשרת

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור 

אופן ההכנה

מערבבים את מצרכי הציפוי מלבד השערות 

מעבירים את רצועות הדג אל משרה הציפוי 

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים אל המקרר למנוחה של שעה

מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של ביעבוע עדין סביב כף עץ

לוקחים רצועות מהדג ומלפפים מסביב את השערות

מעבירים אל השמן ומטגנים עד להשחמה

הכנת הסלטון אפונה

במחבת מטגנים בצל עד להשחמה

מוסיפים שום ומטגנים כדקה

מוסיפים את האפונה ומטגנים תוך כדי ערבוב ותבלים

טועמים ומתקנים תיבול

לא מבשלים יותר מדי כדי להשאיר את הצבע של האפונה

טועמים ומתקנים תיבול

מוסיפים את שאר הירקות ומעל מניחים 2 יח מהדג ומגישים

מקשטים באיולי פסטו


סלמון קרמבל

מצרכים

6 מנות פילה סלמון ללא עור ועצמות

מלח 

פלפל שחור גרוס טרי

מיץ מלימון אחד

5 כפות מיונז

לציפוי קרמבל

3 כוסות פירורי פנקו

4 שיני שום כתוש

3 כפות פטרוזליה קצוצה

2 ביצים

4 כפות שמן

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

מתבלים את מנות הדג במלח פלפל ומיץ לימון ומניחים מכוסה במקרר

הכנת הקרמבל

בכלי מניחים את כל המצרכים ומערבבים למסת פירורים

הרכבת המנה

בתבנית מניחים את מנות הסלמון מורחים מעל מיונז ומפזרים בנדיבות פירורים מהדקים היטב

מעבירים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואופים ללא כיסוי 10 ד' 

מגישים חם עם ניוקי אפונה


סלמון גרבלקס-סלמון כבוש 

מצרכים

1 נתח פילה סלמון במשקל 1200 ללא עצמות

400 גר' סוכר

800 גר' מלח ים אטלנטי

זסט מ 2 לימונים+מיץ

זסט מ 2 תפוזים+מיץ

2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי

3-4 סלקים קלופים חתוכים לגוליאן

2 צרורות של שמיר קצוץ

להגשה

איולי פסטו

מציות לפסח

אופן ההכנה

מנקים ומישרים את הפילה

מערבבים את כל המצרכים

מניחים בתבנית עמוקה את הסלמון ועוטפים לחלוטין עם תערובת המלח והסלק ועוטפים בניילון נצמד

מניחים משקולת על גבי הדג כדי להטמיע טעמים ומניחים במקרר ל 48 שיות

מסירים את הכיסוי של הסלק והמלח ושוטפים היטב

מנגבים ומיבשים היטב

מניחים במקרר 24 שעות נוספות

פורסים דק ומגישים


פילה בורי בקראסט שקדים

מצרכים ל 4 מנות

דרגת הכנה-קלה

4 פלטים בורי

לתיבול

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

לבלילת הציפוי

1/2 כוס קמח תופח

2 ביצים

1 שן שום כתושה

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 כוס שקדים מולבנים פרוסים

שמן לטיגון

לתוספת שעועית

250 גר' שעועית ירוקה חלוטה 

1 אצבע פסטו קפוא של פרפקטו

1 כוס שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה

תחילה מתבלים את הדג במלח פלפל ומכסים בנילון נצמד ומניחים למנוחה של חצי שעה

הכנת הבלילה

מערבבים את כל המצרכים מלבד השקדים

מחממים שמן במחבת וטובלים היטב את הדג מכל הצדדים ומהצד ללא העור טובלים את הדג בשקדים ומעבירים למחבת לטיגון משני הצדדים עד להשחמה

הכנת התוספת

במחבת ממיסים את הפסטו הקפוא  . לאחר שנמס מוסיפים את השעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב

מוסיפים שקדים מולבנים ומערבבים.

מסירים מהאש ומגישים


פילה סלמון במרינדה אסיאתית

מצרכים

6 מנות פילה סלמון ללא עור ועצמות שטוף ונקי

למרינדה

1/4 כוס טריאקי

1/3 כוס סילאן

1/4 כוס מייפל טבעי

6 שיני שום כתושות

1 כף פפריקה מעושנת

3 כפות ממרח בוטנים

2 כפות בזיליקום קצוץ

מיץ וזסט מלימון אחד

1/3 כוס שמן קנולה

1 כף מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

6 כפות ומשום בצבעים

אופן ההכנה

מערבבים את מצרכי המרינדה טועמים ומתקנים תיבול

מורחים את הדגים עם המרינדה היטב מכל הצדדים ומניחים למנוחה של שעתים

מסדרים בתבנית אפיה עם הצד של העור כלפי התבנית את כל המנות

אפיה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות 20 ד'


שושני סלמון

מצרכים

600 גר' פילה סלמון

4 כפות רוטב פסטו

5 כפות תערובת שומשומים

אופן ההכנה

חותכים דק את הסלמון

מערבבים עם הפסטו ומסדרים בפורמה

מפזרים שומשום ואופים 10 ד' בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות

מגישים עם פיפטת רוטב מיונז


נסיכה בירקות אדומים

מצרכים

1 ק"ג פילה נסיכה

לירקות

3 עגבניות חתוכות לקוביות

1 בצל קצוץ

1 גמבה קצוצה

4 שיני שום

1 פלפל  שאטה טרי קצוץ

1 מיכל רסק עגבניות של 250 גר'

1 כוס מים

4 כפות כוסברה קצוץ

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כפית כמון

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה מעושנת

5 כפות שמן לטיגון

להשריית הדגים

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית מלח

1/3 כוס שמן

אופן ההכנה

הכיני את הירקות

חממי שמן בסיר סוטאז וטגני את הבצל והשום קלות הוסיפי את הפלפלים  וטגני כ 3 ד'

הוסיפי את העגבניות וטגני 3 ד' נוספות

הוסיפי את שאר המצרכים והתבלינים והביאי לרתיחה

טעמי ותקני תיבול

בשלי כשעה

הכנת ציפוי הדגים

ערבבי בקערה  את מצרכי התיבול של הדג וטבלי את הדגים במרינדת הציפוי

הניחי את הפרוסות בתוך הרוטב ובשלי שעה וחצי על אש נמוכה בסיר מכוסה

אפשר גם לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כשעה וחצי מכוסה

הגישי חם עם חלה טרייה

שבת שלום, ובתיאבון!



0 תגובות